- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק רת"ק 51752-03-12
|
רת"ק בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
51752-03-12
4.11.2012 |
|
בפני : עפרה צ'רניאק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יוסף קונפורטי |
: גיל רחמים |
| החלטה | |
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות בהרצליה מיום 2.3.12 (כב' הרשם בכיר צחי אלמוג).
בפסק הדין נתקבלה תביעת המשיב על סך 31,900 ש"ח כנגד המבקש לתשלום עמלת תיווך, לפי הסכם שנכרת בין הצדדים בו הזמין המבקש מהמשיב שירותי תיווך בקשר לנכס בתל אביב והתחייב לשאת בדמי התיווך בשיעור 2.5% ממחיר המכירה הכולל של הנכס בתוספת מע"מ לפני התנאים שבהסכם התיווך.
לאחר שעיינתי בבר"ע על נספחיה ובפסק הדין החלטתי לדחות את בקשת רשות הערעור.
מטרתו של בית המשפט לתביעות קטנות היא לאפשר דיון יעיל, קצר ופשוט בתביעות שעלותן הכספית נמוכה, ותכלית זו מנחה גם את ערכאת הערעור בבואה לשקול מתן רשות לערער על פסק הדין. התערבות ערכאת הערעור בפסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות תהא מוצדקת רק במקרים חריגים, בהם נמצאה טעות גלויה על פניה בפסק, או כאשר מדובר בשאלה עקרונית שבית המשפט לתביעות קטנות מרבה לדון בה ורצוי שלא להנציח פסק דין מוטעה המשמש לאותו בית משפט תקדים לתביעות דומות (ראו גם: רע"א 5711/08 רשל פרטוק נ' סול טורג 'מן בע"מ, 17.3.09; גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה תשיעית, עמ' 826).
לא זו אף זו, ערכאת הערעור לא תתערב בממצאיה העובדתיים של הערכאה הדיונית אלא במקרים חריגים.
המקרה הנדון אינו נמנה עם המקרים החריגים המצדיקים סטיה מן הכלל ובידי המבקש לא עלה לשכנע כי בפסק הדין נפלה טעות בולטת.
קביעתה של ערכאה דיונית, לפיה די בכך שנכרתה עסקת מכר בין הקונה למוכר כדי לגבש את זכאות המשיב לתשלום דמי התיווך וכי עמלה זו אינה תלויה בתנאי הסכם המכר בין הקונה למוכר - וזאת הגם שבסופו של דבר כפי שטען המבקש עסקת המכר שנחתמה בוטלה בדיעבד בשל אי התקיימות תנאי מתלה שנכלל בהסכם המכר - עומדת בקנה אחד עם האמור בהסכם שירותי התיווך שם נאמר כי "... דמי התיווך ישולמו במזומן מיד עם חתימת הסכם מחייב ו/או עם התחייבות לביצוע העסקה".
הסכם ובו תנאי מתלה הינו חוזה שלם מרגע כריתתו ואי קיום התנאי אינו פוגע רטרואקטיבית בקיומו השריר החל מחתימתו ועד למועד בו לא נתקיים התנאי.
ביתר טענות המבקש בבר"ע - שעיקרן השגה על קביעות עובדתיות וממצאי מהימנות של הערכאה המבררת - לא מצאתי ממש והן נדחות.
לאור האמור לעיל - הבר"ע נדחית.
מאחר והמשיב לא הגיב לבר"ע (למרות שהחלטתי המורה על הגשת תגובה לבר"ע הומצאה לו על פי הודעת המזכירות ביום 9.9.12) - איני עושה צו להוצאות..
ערבון ככל שהופקד יוחזר למפקידו.
המזכירות תודיע לצדדים.
ניתנה היום, י"ט חשון תשע"ג, 04 נובמבר 2012, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
